Gezinsongevallenverzekering

Een gezinsongevallenverzekering helpt u om zorgeloos van het leven te genieten. Een ongeval is snel gebeurd en het kan iedereen overkomen. Het aantal ongevallen in het privéleven en de financiële gevolgen ervan worden vaak onderschat. Een deel van de kosten na zo'n ongeval wordt terugbetaald door het ziekenfonds of een verzekeraar, maar dat is meestal niet voldoende om u op lange termijn financieel te beschermen. Wist u trouwens dat u een specifieke dekking nodig heeft als u huispersoneel tewerkstelt (tuinier, poetspersoneel enzovoort)? Bij Insuvest, ons verzekeringskantoor in Sint-Job-in- ‘t-Goor, zit u alvast goed voor een professionele aanpak op maat. Ontdek hieronder de verschillende opties van een collectieve ongevallenverzekering of gezinsongevallenverzekering.

 

Wat zijn de mogelijkheden van een gezinsongevallenverzekering of collectieve ongevallenverzekering?

Vraagt u zich af wat een gezinsongevallenverzekering of collectieve ongevallenverzekering precies inhoudt? We leggen het u graag even uit.

Uzelf en mijn dierbaren beschermen

Heeft u zich verbrand tijdens het koken? Is uw kind slecht gevallen met de fiets? Heeft uw partner zich ernstig gekwetst tijdens het tuinieren? In die gevallen bent u gedekt door uw ongevallenverzekering ‘privéleven’. Die verzekering dekt namelijk de lichamelijke letsels na een ongeval in uw privéleven.

Wat is inbegrepen bij een gezinsongevallenverzekering?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden een dekking voor:

  • Medische kosten
  • Blijvende invaliditeit
  • Overlijden

Sommige ongevallenverzekeringen bieden u een uitgebreide bescherming voor:

  • Tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Psychologische bijstand

De omvang van de dekking hangt af van het product. Zo zijn bepaalde sportactiviteiten of verkeersongevallen soms uitgesloten bij een gezinsongevallenverzekering.

Bescherming ‘Huispersoneel’

Doet u af en toe een beroep op een poetsvrouw of tuinman? Dan bent u verplicht een collectieve ongevallenverzekering ‘huispersoneel’ af te sluiten. Volgens de Belgische wetgeving moet iedereen die tegen betaling personeel tewerkstelt, dit personeel namelijk beschermen op de werkplek of op de weg van en naar het werk1.

Wat is inbegrepen bij een ongevallenverzekering ‘huispersoneel’?

De meeste ongevallenverzekeringen voorzien in:

  • Terugbetaling van de medische kosten (hospitalisatie, behandeling enzvoort)
  • Vergoeding bij arbeidsongeschiktheid
  • Vergoeding bij overlijden

Bovendien dekken sommige collectieve ongevallenverzekeringen ‘huispersoneel’ het niet-aangegeven personeel.

[1] Iedere persoon die tegen vergoeding manuele huishoudelijke activiteiten uitvoert, is onderworpen aan RSZ.

Wilt u misschien ook meer weten over onze andere verzekeringen, zoals een brandverzekering of een diefstalverzekering voor uw bedrijf? Ook dan zit u goed bij ons.

Contacteer ons bij verdere vragen

Kom langs bij ons verzekeringskantoor voor meer informatie over een formule op maat. Heeft u nog een prangende vraag? Aarzel niet om ze te stellen! Wij zijn bereikbaar via het online contactformulier, het nummer 03 636 18 80 of het e-mailadres info@insuvest.be. Natuurlijk staat het team van Insuvest in Sint-Job-in- ‘t-Goor klaar met een antwoord op al uw vragen over een gezinsongevallenverzekering of collectieve ongevallenverzekering.